Субота, 20.04.2024, 01:47
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2013 » Листопад » 8 » Виховання толерантності
23:21
Виховання толерантності
   У рамках тижня, присвяченого реалізації  завдань  щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, в закладах освіти Білоцерківського району проведено ряд заходів із даної тематики.
   З метою відзначення Міжнародного дня боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму,  сприяння поінформованості учнів про зміст європейської цінності - толерантності, збільшення кількості людей, що поділяють цю цінність, вивчення рівня розуміння терміну «толерантність» у школі, заохочення дітей до більш відповідальної громадянської позиції 8 листопада 2013 року в Трушківській ЗОШ І-ІІІ ст.  Білоцерківського району було проведено годину спілкування, яка пройшла під гаслом: «Всі ми різні, всі ми рівні». Протягом заходу учні не тільки дізнались, що таке толерантність, але й активно включились у практичну роботу щодо реалізації засад толерантного ставлення до оточуючих.
   Жодне суспільство не є й не може бути однорідним, тому що кожне суспільство складається з людей, різних не тільки за етнічним походженням, віросповіданням, політичними поглядами, але й за  віком, статтю, інтересами, вихованням, матеріальним становищем.



Якість будь-якого суспільства залежить від здатності людей співіснувати одне з одним, від того, чи сприймають вони одне одного, чи поважають і підтримують, чи навчаються одне від одного, чи об'єднують свої зусилля в ім'я загального добра, для постійного поліпшення свого матеріального й духовного життя. В умовах соціальної розмаїтості дуже важливо встановити культуру миру, що неможливо без дієвого виховання, заснованого на принципах толерантності. Також учні обговорили проблеми євроінтеграції: наша держава наближається до відповідального моменту в сучасній історії, який визначить політичну, економічну та культурну траєкторію її розвитку на найближчі десятиріччя. Були також згадані події Другої світової війни, що відкрила світові звіряче обличчя фашизму, коли на завойованих територіях нацисти творили концтабори, проводили масові розстріли та розправи. Символом злочинів нацистів на українських землях став Бабин Яр.
На заході були присутні заступник голови  Білоцерківської райдержадміністрації Валентина Петрівна Бачинська, представники відділу освіти та відділу культури.



   "Толерантність людей є найважливішою умовою миру й злагоди в сім'ї, колективі та суспільстві. Адже соціальні взаємовідносини постійно змінюються, породжуючи то гармонію, то однобічну перевагу, а то й зіткнення безпосередніх інтересів. У різних людей – різні погляди на життя, працю, кохання тощо. А ви завжди повинні поважати думки, погляди інших, проявляти нетерпимість чи бути толерантними. Саме ці риси потрібно прививати з дитинства”,- звертаючись до школярів, наголосила Валентина Петрівна.



Категорія: Актуально... | Переглядів: 523 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал