Вівторок, 19.03.2024, 12:51
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2014 » Квітень » 24 » «Великодня Україна - єдина країна». Велике культурно-мистецьке свято на Білоцеркіщині
13:37
«Великодня Україна - єдина країна». Велике культурно-мистецьке свято на Білоцеркіщині

         Цікаво  та емоційно пройшло велике  культурно - мистецьке свято «Великодня Україна - єдина країна», яке відбулося в селі Мазепинці 23 квітня 2014 року. Організатори свята Білоцерківська районна рада, Білоцерківська районна адміністрація, Міжнародний благодійний фонд «Наша спадщина», церква Святого Миколая Чудотворця Мір Лікійських с. Мазепинці, відділ освіти, відділ культури і туризму Білоцерківської райдержадміністрації, управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, Дроздівська сільська рада. Свято було проведено з метою залучення дітей та учнівської молоді до вивчення й збереження народних традицій як першооснови національної культурної спадщини України, відтворення народних ремесел, писанкарства та виховання національної свідомості, духовності у підростаючого покоління.   У святі взяли  участь діти з Білоцерківського району, м. Білої Церкви, м. Васильків та Володарки. Всі заходи, які були під час свята, це і розпис Великодньої писанки єднання -  найбільшої  писанки Київщини, конкурс дитячих малюнків на Великодню тематику, шкільних Великодніх візиток, майстер-класи з писанкарства, а  також фольклорно-етнографічний фестиваль «На Великдень сонце грає і заспівує наш край» сприяли формуванню естетичних та патріотичних почуттів  присутніх. 

  

       100 дітей Білоцерківщини  району з 36 загальноосвітніх навчальних закладів, святково одягнені, з гарним настроєм прибули на це свято і сама весняна природа сприяла його проведенню.

      Кожен заклад представив свою Великодню  композицію, шкільну візитку на Великодню тематику. Діти отримали велике задоволення, позитивні емоції  від спілкування з друзями, здобули майстерність у писанкарстві.

     У фольклорному святі брали участь учениці Узинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ( Борисова  Анастасія, Бєкетова Вєроніка), Піщанського НВО (Кошенко Каріна), Фастівського НВО (Стороженко Наталія) і були нагородженні грамотами.

Свято було підготовлено та проведено за сприянням спонсорів фірм « Дімпласт», «Планета М», «Будсервіс», «Долівенко», «Маршалок», «Офсет», Білоцерківський домобудівельний комбінат, рекламне агентство  «Неон»,  благодійний фонд  «Наша спадщина»,  Іконописна школа Бачинського, Дроздівська сільська рада.

У кінці свята підводилися підсумки конкурсів  та було нагородження переможців і всіх учасників свята грамотами та цінними подарунками.   Серед нагороджених багато учнів Білоцерківського  району: Фастівського, Піщанського, Поправського, Сококотязького НВО,  Узинської  №1, Фурсівської, Озернянської ЗОШ І-ІІІ ст., Озернянської №1 І-ІІ ступенів.

  

 

 

 

Категорія: Свято | Переглядів: 503 | Додав: Аdmin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал