П`ятниця, 29.03.2024, 11:44
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2016 » Квітень » 7 » Тиждень дитячого читання в Шкарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів
09:55
Тиждень дитячого читання в Шкарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

    Всі хороші книги схожі в одному, - коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться.                                                                                                                                                              Е. Хемінгуей

    З 28 березня по 2 квітня в Шкарівській ЗОШ проходив Тиждень дитячого читання. Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

     

    Розпочався тиждень урочистою лінійкою. Учасники Шкільного клубу підприємництва для молодших школярів провели акцію «Книга – джерело мудрості». Учні дізналися, яку силу знань і невичерпної мудрості несе вона в собі. Були проведені рейди-перевірки підручників, найкраще зберігають книжки учні 5 та 7-А класів.

    До 86-річчя з дня народження геніальної української письменниці сучасності Ліни Костенко у бібліотечно-інформаційному центрі відбувся урок-презентація «Життя і творчість Ліни Костенко». Під керівництвом вчителя української мови та літератури Зубченко В.О., учні 7-А класу підготували презентації про життя та творчість поетеси, декламували вірші, а також заспівали пісню на вірші Ліни Костенко. Була оформлена книжкова виставка творчості цієї геніальної жінки.

  

Весна - це така пора року, коли дуже добре починати щось нове. У бібліотечному центрі учениці 6 класу Тупчій Анастасія і Ревть Вікторія, разом з бібліотекарями, підготували і показали презентацію про весняні свята.

Для поповнення книжкового фонду бібліотеки ми провели акцію «Подаруй бібліотеці книгу».

    До 135-річчя відомої поетеси Марійки Підгірянки , у бібліотечному центрі відбувся святковий захід «У поетичному світі Марійки Підгірянки». Учениці 5 класу Мішустіна Вікторія та Поліщук Вікторія, розповіли про життя і творчість відомої галичанки. Діти 2 класу розказали віршики. Була оформлена виставка малюнків до віршів Марійки Підгірянки.

    Щоб заохотити дітей цінувати і берегти книги, учениці 7-х класів Бєлозерських Марія, Сергієнко Юлія, Руденко Ангеліна, Борзак Марія провели майстер-клас по виготовленню закладинок для учнів 1-А та 1-Б класів. Діти з задоволенням виконували все , що казали дівчата, і отримали результат – гарна закладинка своїми руками.

    Учениці 8 класу Мішустіна Валерія та Проволовська Анастасія підготували презентації про свої улюблені книги, а потім разом з однокласниками обговорили почуте. Кожен з дітей розповів про своє захоплення, а також чому їм це подобається.

    Скільки цікавих книг було написано, і скільки ще буде написано. Учениці 5 класу Гребеніченко Вероніка, Даровська Дарина, Поліщук Вікторія , Зубченко Євгенія, учениця 6 класу Тупчій Анастасія та учениця 7-А класу Борзак Марія написали відгуки на свої улюблені книги.

    Для збереження книжкового фонду, а також, щоб навчити дітей поважати книги, ми провели акцію «Лікуємо книжки разом».

    На завершення Тижня дитячого читаннями провели свято книги «Книга -  твій друг, без неї, як без рук!». Діти подивились презентацію та послухали доповідь учнів 7-А класу про різноманітні, незвичайні книжки, а також разом з казковими героями розказували вірші, гуморески, співали і танцювали, прославляючи Королеву книгу.

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 603 | Додав: Аdmin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал