П`ятниця, 26.04.2024, 13:24
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Правова освіта для дошкільнят
09:27
Правова освіта для дошкільнят
    Правова освіта дошкільнят передбачає ознайомлення юних громадян з конкретними і зрозумілими їм правами. Правове виховання дошкільника починається з виховання в нього почуття власної гідності, поваги до самого себе.. 23.10.2013 року в дитячому садку  «Сніжинка» Фурсівської сільської ради відбувся районний семінар-практикум вихователів та старших медичних сестер ДНЗ району на тему  «Роль педагога у забезпеченні та дотриманні прав дитини. Право дитини на  якісне медичне обстеження».



    На семінарі було показано роботу з педагогами щодо правового виховання дошкільників. Визначено завдання, форми і методи роботи з  дітьми та батьками. Цікавою формою роботи було використання наочних засобів: показ слайдів, плакатів, дидактичних ігор. Робота семінару супроводжувалася вдало підібраним музичним оформленням. Для присутніх була організована виставка  дидактичного матеріалу до казок: малюнки та ілюстрації, наочний матеріал, розроблений на основі Конвенції ООН "Про права дитини" у формі карток. Методист  РМК Бойко Л.Я. накреслила основні завдання, які стоять перед педагогами щодо правового виховання дітей:
-допомогти дитині зрозуміти і осмислити свої елементарні права;
-формувати почуття самоповаги, поваги до власних прав і прав інших людей;
-розвивати прагнення дитини реалізовувати свої права, не порушуючи прав оточуючих її людей.
    Учасники семінару відвідали нестандартні заняття в cередній та старшій групах на тему «Я і мої права», які підготували та провели  вихователі Пархоменко Т.А.,       Дячек Т.П. Заняття були організовані та проведені з особливим теплом і позитивною енергією. У заході взяла участь дитячий педіатр Семешко В.П., яка проінформувала присутніх про те, що права дитини на якісне медичне обслуговування забезпечуються в повному обсязі(безкоштовне обстеження та лікування). Щодо дітей з особливими потребами, то для них в районі створені сприятливі умови, що дає  можливість реалізовувати своє право на освіту  та якісне медичне обслуговування. Семінар пройшов на високому науково-методичному рівні.



Категорія: Актуально... | Переглядів: 704 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/1
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал