П`ятниця, 19.04.2024, 12:10
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2013 » Вересень » 13 » «Олімпійський урок» та заходи, присвячені Олімпійському тижню серед загальноосвітніх навчальних закладів Білоцерківського району
21:28
«Олімпійський урок» та заходи, присвячені Олімпійському тижню серед загальноосвітніх навчальних закладів Білоцерківського району
    9 вересня  в 36 загальноосвітніх навчальних закладах Білоцерківського району був проведений «Олімпійський урок» в теоретичній та практичній формі. Теоретична форма включала в себе вікторини, диспути, конференції, зустрічі з видатними спортсменами, тренерами та діячами фізичної культури та спорту.



    Практична форма олімпійського уроку включала в себе міні-турніри, естафети, показові виступи вихованців спортивних шкіл та секцій, спортивних свят та змагань («Веселі старти», «Старти надій»), олімпійських ритуалів.
     Місцями проведення заходу були шкільні заклади, спортивні зали, стадіони, позашкільні заходи, пришкільні майданчики.
      10 вересня в Узинській загальноосвітній школі №1 проведено свято до Дня фізичної культури та спорту із залученням учнівської та сільської молоді, вчителів та директорів всіх шкіл Білоцерківського району, тренерів районної дитячо-юнацької спортивної школи та їх вихованців. На свято запрошені представники БЦРДА та видатні спортсмени та тренери Білоцерківщини. Привітали присутніх юні вихованці Узинського будинку дитячої творчості.



      11 вересня по загальноосвітніх навчальних закладах Білоцерківського району були проведені малі Олімпійські ігри серед учнів середніх та старших класів. В селі Шкарівка тренери районної дитячо-юнацької спортивної школи провели турнір з футболу до Дня фізичної культури та спорту.



      12 вересня в 36 загальноосвітніх навчальних закладах Білоцерківського району були проведені «Веселі старти» та естафети для учнів молодших класів. В селі Фурси тренери районної дитячо-юнацької спортивної школи  провели легкоатлетичне свято до «Олімпійського тижня».
      13 вересня в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Білоцерківського району проведені Дні здоров’я з використанням олімпійських ритуалів та олімпійської символіки. 
       У підготовці та проведенні «Олімпійського тижня» брали участь всі педагогічні колективи всіх навчальних закладів.
Так, на уроках іноземної мови діти вивчили найуживаніші вирази з інших мов про спорт, вчителі розповіли про уславлених атлетів країни, мова якої вивчається.



    Вчителі історії та географії допомогли учням визначити географічне положення та ознайомитись із країнами, де проводились Олімпійські Ігри, позначити на карті столиці цих країн.
   Уроки трудового навчання  були використані для виготовлення паперових голубів, медалей, подарунків переможцям.
   Уроки образотворчого мистецтва дали можливість підготувати плакати, розробити ескізи і виготовити емблеми, організувати виставки та конкурси малюнків на спортивну тематику.



Учителі світової літератури  ознайомили учнів з безсмертним творінням П’єра де Кубертена – «Одою спорту».
        На уроках фізичної культури учні готувалися до участі та суддівства в олімпійських змаганнях.
У позаурочних заходах:  змаганнях, турнірах тощо - була використована програма з олімпійських видів спорту.




Категорія: Актуально... | Переглядів: 753 | Додав: Аdmin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал