Субота, 20.04.2024, 00:29
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2013 » Березень » 18 » Дитячі мрії збуваються?!
16:37
Дитячі мрії збуваються?!
Дитячі мрії збуваються?!
   
    16 березня  містечко Узин зустрічало конкурсантів-юнкорів з багатьох районів та міст Київської області: Бородянського, Баришівського, Васильківського, Білоцерківського, міст Білої Церкви, Василькова, Сквири, Кагарлика та ін. (усього 20 команд), яким небайдужі події, що відбуваються довкола, і які прагнуть донести їх до своїх однолітків через шкільну газету.

    На конкурс учасники мали підготувати домашнє завдання у вигляді  2 номерів поточних шкільних газет та справитися з бліц-завданням – створити 1 шпальту своєї газети, де висвітлити, на перший погляд, просту тему «Дитячі мрії збуваються?!» у різних журналістських жанрах. І це всього за дві години! Отож, якщо добре подумати, то таке завдання не всім дорослим під силу. Та на те вони й журналісти, хоча і юні!

    Перед початком конкурсу всіх учасників привітали господарі – учні  Узинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. А ще конкурсантів вітали кадети з Узинської гімназії. Саме вони дали старт бліц-конкурсу, запустилвши паперові літачки прибулим редколегіям, де був зазначений жанр, у якому мали працювати конкурсанти. І робота закипіла! Інтерв’ю, бліц-опитування, знайомство з респондентами – це неповний перелік підготовчої роботи, яку виконували юнкори перед головним завданням – версткою власного «шедевру».
    А в цей час компетентне журі (виключно журналісти-практики) ретельно переглядали домашні завдання редколегій, аби правильно оцінити доробки юних журналістів. Керівники, вони ж редактори шкільних газет, теж не сиділи без діла. Організатори конкурсу підготували для них цікавий тренінг на журналістську тематику та детальний критичний аналіз їх газет, який називають між собою журналісти «голою правдою». Слова критики справді скидалися на «голу» правду, бо без церемоній в адресу редакцій звучала критика, а за нею і слушні поради у правильній організації та випуску шкільних газет. Усі керівники по-доброму сприйняли критику в адресу своїх видань, аби згодом виправити всі недоліки.
    Час, визначений на виконання бліц-завдання добіг кінця. Як виявили члени журі, далеко не всі учасники добре розуміються на журналістських жанрах, а тому не змогли виконати завдання відповідно до умов конкурсу. Та в них ще все попереду!

    Останні хвилюючі хвилини. Журі заходить до зали, де в очікуванні завмерли як конкурсанти, так і їх наставники. Ось вона хвилююча мить – церемонія нагородження! Організатори заходу БР БДЮТ та ЦТДЮК подбали, щоб діти залишилися задоволеними незалежно від зайнятого місця у конкурсі, вони вручили кожному учаснику пам’ятну медаль із зазначенням І обласного конкурсу юних журналістів Київщини «Вперед, юнкор!». ІІІ місце посіли редколегії БородянськоїСЗШ І-ІІІ ст. №2 та Світильнянської ЗОШ (Броварський район) , ІІ  місце вибороли юнкори газети «Дзиґа» (Білоцерківський район) та «Темп» (Біла Церква), І місце здобули кореспонденти газети «Шпора» Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3.
    Конкурс завершився. Усі задоволені роз’їхалися по домівках з бажанням нових подібних зустрічей,  адже журналісти – це особлива категорія людей, які постійно мають перебувати у русі, бути в курсі всіх подій і завжди тримати руку на пульсі!

Зінаїда Литвин,
головний редактор газети «Дзиґа»,
член Національної спілки журналістів України

   
Категорія: Архів | Переглядів: 763 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал