Четвер, 28.03.2024, 17:51
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Білоцерківської районної державної адміністрації

Меню сайту
Пощук

Головна » 2016 » Травень » 10 » День пам'яті і примирення в Піщанському НВО
15:18
День пам'яті і примирення в Піщанському НВО

         Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашніший за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.

        9 травня в Піщанському НВО  відбувся урочистий мітинг присвячений Дню пам’яті та примирення, а також  відкриття меморіальної дошки  на честь Олега Шабельного, учня школи, учасника АТО, який загинув 15 лютого 2015 року поблизу села Широкине, захищаючи територіальну цілісність України. Тепер він – герой-легенда для учнів школи та своїх односельчан. На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-учаснику антитерористичної операції були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Савчук, начальник відділу освіти Оксана Кравченко, Піщанський сільський голова Василь Музика, заступник комісару Білоцерківського ОМВК Олександр Ігнатенко, рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, жителі села, усі хто знав, любив, поважав та пам'ятає Олега.

  

    Виступаючі щиро дякували матері Олега Шабельного Ярославі Олександрівні за героїчного сина та висловили побажання, щоб невдовзі ця неоголошена війна закінчилася і перестала збирати криваву данину з нашої мирної землі. В свою чергу, Ярослава Шабельна розповіла, що її син був справжнім патріотом та людиною з загостреним почуттям справедливості: «Пішов добровольцем в зону АТО і нам нічого не сказав. Ми самі потім про це здогадалися. І коли, ми запитували його чому так, він відповідав: «Мамо, якщо не я, то хто?». Ось таким він був. Я дякую, що ви про нього не забуваєте».

        Право відкрити пам'ятну дошку на честь Олега Шабельного, надали бойовим побратимам Володимиру Бабенку та Василю Каріму. Також до присутніх звернулися товариші Олега Сергій Крижанівський та Юрій Ковтуненко. Усі присутні схилили голови, вшановуючи пам'ять захисників Вітчизни хвилиною мовчання. По закінченню пам’ятного мітингу, гості та жителі села поклали квіти до братської могили захисників Вітчизни, які загинули під час Другої світової.

       Щоб увічнити пам'ять про випускника, який загинув, захищаючи територіальну цілісність України, педагогічний та учнівський колектив школи на чолі з Лілією Ляшенко звернувся до громади села з пропозицією встановити меморіальну дошку на фасаді школи. Тепер Олег Шабельний з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній та незалежній Україні.

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 411 | Додав: Аdmin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Block title
Block content
Корисні посилання

Освітній портал